04 December 2011

♥ Micky Yoochun ♥


Hey Blogger~

baru sekarang sy nak update blog ni. ngehehe.. maklumlah tgh busy tgk korean drama :P hahahaha... ok,skrg ni me dalam proses tgk korean drama sungkyunkwan scandal.. x habis lg tengok story tu. so,belum boleh update sal drama tu.

hehe.. sy nak story sal hero kat dalam drama tu lah.~ MICKY PARK YOO CHUN ~ omaiigod. he soo cutee! so cute owh masa dia smilee~ actually,sy memang dah minat dia dari dulu. HAHA~ :P tp,after watch sungkyunkwan scandal. minat dia bertambah++++++ lg taw. :P ok,dia ni dulu dari group TVXQ/DBSK ~ tp,skrg dah jadi former member dah. ngee.. now,dia dalam group JYJ~


siapa yg x kenal ngan DBSK ni.? mesti semua org taw kan group ne..? :PP tp now DBSK dah tgl 2 org member jew.. ( max changmin n u-know yunho ) yg 3 org lg kat group JYJ ( micky yoo chun,junsu,hero jae joong~ )


kat bawah ni me kasi profile c Micky ne.. :P



Profile

Name: 믹키유천 / Micky Yoochun
Japanese name: ユチョン / Yuchun
Chinese name: 秘奇有天 / Mi Qi You Tian
Real name: 박유천 / Park Yoo Chun
Profession: Singer and actor
Birthdate: 1986-Jun-04
Birthplace: Seoul, South Korea
Height: 182cm
Weight: 64kg
Star sign: Gemini
Blood type: O
Talent agency: C-JeS Entertainment
Family: Younger brother/actor Park Yoo Hwan

TV Shows

Miss Ripley (MBC, 2011)
Sungkyunkwan Scandal (KBS2, 2010)
Vacation (2006)
Rainbow Romance (MBC, 2005)
Banjun Drama (SBS, 2005)

Recognitions

2011 47th Baeksang Arts Awards: Popularity Award (Sungkyunkwan Scandal)
2011 47th Baeksang Arts Awards: New Actor (Sungkyunkwan Scandal)
2010 KBS Drama Awards: Newcomer Actor Award (Sungkyunkwan Scandal)
2010 KBS Drama Awards: Netizens' Award (Sungkyunkwan Scandal)
2010 KBS Drama Awards: Best Couple Award with Park Min Young (Sungkyunkwan Scandal)

TV Show Theme Songs

JYJ - Chajatda (찾았다) Found, Sungkyunkwan Scandal (2010)
TVXQ - Cheon Nyeon Yeon Ga (천년연가) Thousand Year Love Song, The Legend (2007)
TVXQ - Harudal (하루달) Day Moon, Air City (2007)
TVXQ - All In Vain, Air City (2007)
TVXQ - Remember, Goong S (2007)
TVXQ - Geurigo (그리고...) Holding Back the Tears, Vacation (2006)


Trivia

KPOP group: Current member of JYJ, former member of TVXQ
Official debut: 031226 BoA and Britney Spears Showcase (TVXQ)
Micky was his English nickname when he lived in Virginia.



OMOO,comel kan dia smile..? LOL.. hehe.. sy sangat2 n sangat n tersangatlah sukaaaa watak dia kat sungkyunkwan scandal. huhu. sangat padan dengan park min young~ hehe..

dulu masa kat Dbsk,sy paling minat kat hero jae joong~ haha. tp,selepas tgk MV diorg " Balloon " 'll Fall in love wif micky! arghhhh! cute cute!


JYJ~ SarangHae~ X'D


-HensemBoy-Cutie- HAHA~ oppss..


oklah.. itu saja yg nak dikongsikan.. lepas ni nak share pasal story sungkyunkwan scandal tu pulak. tp,tunggulah sy habiskan tgk kesemua episod dulu ok.? ada 20 ep semuanya! hehe..



That's all~ Thanks For Reading~





Thanks For Reading~ Like Like Like

2 Feel Free To Comment:

seobie said...

sungkyunkwan scandal. Historical drama eh ? Saya jarang tengok cerita historical tapi kalau drama the princess man saya tengok lah . Sebab ada park shi hoo . Hehe

♥ VinaChan Daily Stories ♥ said...

yup,tp citer tu x bosan taw.... besttt sangat2..nak giler sy tgk. hahhaaa.. the princess man sy blom tgk lg. tp dalam proses nak layan gak lpas ne. hehehe... :p

Post a Comment

ღ comment please ~ ღ

COPYRIGHT. ALL RIGHT RESERVED BY VINACHAN DESU